Gevulde paprika's met gehakt en courgette

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-06-2021
  • Gevulde paprika's met gehakt en courgette

    Gevulde paprika's met gehakt en courgette

    Gevulde paprika's met gehakt en courgette

=18pxGevulde paprika's=18px zijn altijd een goed idee, en =18pxgehakt=18px is bovendien een echte topper voor je =18pxbudget=18px. Verwerk er gerust nog meer restjes =18pxgroenten=18px in!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g gemengd gehakt
250 g rijst
4 paprika's
1 courgette
1 bakje champignons
2 uien
2 knoflook teentjes
1 ei
100 g geraspte kaas
3 el paneermeel
20 cl groentebouillon (van één blokje)
olijfolie
Provençaalse kruiden
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Pel en hak de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in olijfolie. Laat lichtjes afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op 220°C.
3 Meng het gehakt met de ui, het ei en zoveel paneermeel als nodig. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
4 Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het gehakt en schik ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en giet er de bouillon bij. Zet 30 minuten in de oven.
5 Kook de rijst gaar. Borstel de champignons schoon en snij ze in partjes. Snij de courgette in kleine blokjes. Roerbak ze samen enkele minuten in olijfolie. Voeg de rijst toe en bak nog een minuutje verder. Serveer de paprika's met de rijst.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten