1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Courgette
  5. Gevulde paprika's met gehakt en courgette

Gevulde paprika's met gehakt en courgette

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-06-2021

Ingrediënten 4 personen


800 g gemengd gehakt
250 g rijst
4 paprika's
1 courgette
1 bakje champignons
2 uien
2 knoflook teentjes
1 ei
100 g geraspte kaas
3 el paneermeel
20 cl groentebouillon (van één blokje)
olijfolie
Provençaalse kruiden
peper
zout



Gevulde paprika's met gehakt en courgette
Gevulde paprika's met gehakt en courgette

=18pxGevulde paprika's=18px zijn altijd een goed idee, en =18pxgehakt=18px is bovendien een echte topper voor je =18pxbudget=18px. Verwerk er gerust nog meer restjes =18pxgroenten=18px in!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Pel en hak de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in olijfolie. Laat lichtjes afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op 220°C.
3 Meng het gehakt met de ui, het ei en zoveel paneermeel als nodig. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.
4 Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met het gehakt en schik ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en giet er de bouillon bij. Zet 30 minuten in de oven.
5 Kook de rijst gaar. Borstel de champignons schoon en snij ze in partjes. Snij de courgette in kleine blokjes. Roerbak ze samen enkele minuten in olijfolie. Voeg de rijst toe en bak nog een minuutje verder. Serveer de paprika's met de rijst.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top