Favoriete gehaktbaI
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-06-2021
Keer op keer weer heerlijke ballen op tafel.
Ingrediënten 6 personen
500 gr gehakt (h.o.h)Snuf knoflook
1 ei
1 theelepel mosterd
40 gr paneermeel
snuf peper en zout
snuf paprikapoeder
1 eetlepel tomatenketchup
boter om te bakken
Bereidingswijze
Meng het gehakt met het ei, knoflook, mosterd, peper, zout, paprikapoeder, tomatenketchup en paneermeel. Kneed dit met je handen goed door elkaar.
Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe als het mengsel nog erg nat is. Draai er mooie egale ballen van met je handpalmen, wil je grote ballen maken dan maak je er ongeveer 5 voor kleine balletjes kun je met dit recept ongeveer 20 stuks maken.
Zorg dat er weinig of geen naden meer te zien zijn, hierdoor valt hij minder snel uit elkaar.
Verhit een beetje boter in een koekenpan of braadpan. Leg de gehaktballen er in en bak eerst op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur daarna lager en bak kleine balletjes ca 10 minuten en grote ballen 20 minuten.
Bron
Leukerecepten
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties