Favoriete gehaktbaI

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-06-2021

Keer op keer weer heerlijke ballen op tafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gr gehakt (h.o.h)

Snuf knoflook

ei

1 theelepel mosterd

40 gr paneermeel

snuf peper en zout

snuf paprikapoeder

1 eetlepel tomatenketchup

boter om te bakken

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng het gehakt met het ei, knoflook, mosterd, peper, zout, paprikapoeder, tomatenketchup en paneermeel. Kneed dit met je handen goed door elkaar.

Voeg eventueel een beetje extra paneermeel toe als het mengsel nog erg nat is. Draai er mooie egale ballen van met je handpalmen, wil je grote ballen maken dan maak je er ongeveer 5 voor kleine balletjes kun je met dit recept ongeveer 20 stuks maken.

Zorg dat er weinig of geen naden meer te zien zijn, hierdoor valt hij minder snel uit elkaar.

Verhit een beetje boter in een koekenpan of braadpan. Leg de gehaktballen er in en bak eerst op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur daarna lager en bak kleine balletjes ca 10 minuten en grote ballen 20 minuten.

Bron

Leukerecepten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten