1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Gevulde taco's met salsa

Gevulde taco's met salsa

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-06-2021

Ingrediënten 2 personen


4 tomaten
1 kleine Spaanse peper
stuk komkommer
1 bosuitje
1 eetlepel citroensap
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
2 eetlepels olie
paprikapoeder
chilipoeder
4 tacoschelpen
4 eetlepels halfvolle yoghurt
40 gram geraspte belegen 30+ kaas


Verder heb je nodig


Oven
Kom
Rasp
Snijplank & keukenmes
Koekepan
Vergiet


Heerlijk & vegetarisch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Was het pepertje, snijd hem open en verwijder de pitjes. Snijd het pepertje fijn.

Was het stuk komkommer en rasp het grof.

Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.

Maak een pittige salsa van de tomaat, de komkommer, de peper, de uienringen en wat citroensap.

Warm de oven voor op 175 °C.

Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.

Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.

Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.

Fruit de ui en de knoflook in de olie.

Voeg de kidneybonen toe met de stukjes paprika, paprikapoeder, chilipoeder en 50 ml water. Laat dit 5 minuten zacht smoren.

Hang de tacoschelpen aan het rooster van de oven en laat ze in 5 minuten heet worden.

Vul de tacoschelpen met het bonenmengsel en verdeel de yoghurt en de kaas erover. Geef de salsa erbij.

Bron

Voedingscentrum



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chairwinder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chairwinder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top