Varkenshaas saté

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2021

Groot succes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram varkenshaas
1 ui
1 teen knoflook
100 ml ketjap manis
75 ml zoete chilisaus
500 gram satésaus
4 eetlepels gebakken uitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
12 satéprikkers
Knoflookpers
Grillpan
Vleesmes & snijplank
Grote kom

Bereidingswijze

Snijd de varkenshaas in blokjes van 1,5 cm bij 1,5 cm en doe in een kom.

Pers de knoflook en snipper de ui zo fijn mogelijk. Doe dit samen met de ketjap en chilisaus bij de varkenshaas en meng dit goed door elkaar. Laat het geheel minimaal 2 uren in de koelkast marineren, langer is nog beter.

Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en bak het vlees 6 tot 8 minuten. Keer regelmatig om.

Verhit ondertussen de satésaas volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel het vlees en de saus over 4 borden en bestrooi met gebakken uitjes.

Bron

Jumbo

Serveertip

Perfect met patat en een salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten