1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Varkenshaas
  6. Varkenshaas saté

Varkenshaas saté

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-06-2021

Ingrediënten 4 personen


250 gram varkenshaas
1 ui
1 teen knoflook
100 ml ketjap manis
75 ml zoete chilisaus
500 gram satésaus
4 eetlepels gebakken uitjes


Verder heb je nodig


12 satéprikkers
Knoflookpers
Grillpan
Vleesmes & snijplank
Grote kom


Groot succes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de varkenshaas in blokjes van 1,5 cm bij 1,5 cm en doe in een kom.

Pers de knoflook en snipper de ui zo fijn mogelijk. Doe dit samen met de ketjap en chilisaus bij de varkenshaas en meng dit goed door elkaar. Laat het geheel minimaal 2 uren in de koelkast marineren, langer is nog beter.

Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en bak het vlees 6 tot 8 minuten. Keer regelmatig om.

Verhit ondertussen de satésaas volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel het vlees en de saus over 4 borden en bestrooi met gebakken uitjes.

Serveertip

Perfect met patat en een salade.

Bron

Jumbo



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chairwinder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chairwinder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top