Italiaanse tomatensaus

  • Italiaans, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-06-2021
  • Italiaanse tomatensaus

    Italiaanse tomatensaus

    Italiaanse tomatensaus

De tomaat is de koningin van de Italiaanse keuken. Italianen werken vaak met passata (tomatenpulp) uit blik of bokaal van een goed merk, maar echte mamma's maken hun tomatensaus zelf. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 tomaten (Roma of San Marzano)
1 rode ui, fijngehakt
olijfolie
basilicum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Blancheer de tomaten door ze kort te koken en vervolgens af te spoelen met koud water. Snijd de tomaten in partjes.

Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpartjes bij de ui en laat 5 à 10 minuten garen. Haal de tomaten door de passe-vite.

Presenteer de saus met een blaadje basilicum

Bron

njam

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten