1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Italiaanse tomatensaus

Italiaanse tomatensaus

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-06-2021

Ingrediënten 2 personen


3 tomaten (Roma of San Marzano)
1 rode ui, fijngehakt
olijfolie
basilicum



Italiaanse tomatensaus
Italiaanse tomatensaus

De tomaat is de koningin van de Italiaanse keuken. Italianen werken vaak met passata (tomatenpulp) uit blik of bokaal van een goed merk, maar echte mamma's maken hun tomatensaus zelf. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Blancheer de tomaten door ze kort te koken en vervolgens af te spoelen met koud water. Snijd de tomaten in partjes.

Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpartjes bij de ui en laat 5 à 10 minuten garen. Haal de tomaten door de passe-vite.

Presenteer de saus met een blaadje basilicum

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top