Mayonaise maken met de hand

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-06-2021
  • Mayonaise maken met de hand

    Mayonaise maken met de hand

    Mayonaise maken met de hand

Dit recept is van de driesterrenchef Peter Goossens 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eidooiers
3 el dragonazijn
1 el scherpe mosterd
500 ml druivenpitolie
peper - zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breek de eidooiers in een mengkom. Voeg azijn, mosterd, peper en zout toe. Klop goed los.

Voeg al kloppend geleidelijk aan de druivenpitolie toe.

Meng tot een gladde mayonaise.

Meng een scheutje lauwwarm water onder de saus.

Bron

njam

Serveertip

Tip: Om te voorkomen dat handgemaakte mayonaise schift, gebruik je ingrediënten op kamertempertatuur.

Handbereide mayonaise bewaar je op kamertemperatuur in een kast, nooit in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten