1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Mayonaise maken met de hand

Mayonaise maken met de hand

  • Belgisch, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-06-2021

Ingrediënten 4 personen


4 eidooiers
3 el dragonazijn
1 el scherpe mosterd
500 ml druivenpitolie
peper - zout



Mayonaise maken met de hand
Mayonaise maken met de hand

Dit recept is van de driesterrenchef Peter Goossens 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breek de eidooiers in een mengkom. Voeg azijn, mosterd, peper en zout toe. Klop goed los.

Voeg al kloppend geleidelijk aan de druivenpitolie toe.

Meng tot een gladde mayonaise.

Meng een scheutje lauwwarm water onder de saus.

Serveertip

Tip: Om te voorkomen dat handgemaakte mayonaise schift, gebruik je ingrediënten op kamertempertatuur.

Handbereide mayonaise bewaar je op kamertemperatuur in een kast, nooit in de koelkast.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top