Caponata van krokante groentjes

  • Italiaans, Salade
  • 20-30 min.
  • Caponata van krokante groentjes

    Caponata van krokante groentjes

    Caponata van krokante groentjes

Caponata is een Siciliaanse salade van gekookte groenten met als belangrijkste ingrediënt aubergine, die lauw of warm geserveerd is .  Het recept verschilt per regio op het eiland en soms worden vis of andere zeevruchten toegevoegd. Een Napolitaanse variant, die echter als stoofpot wordt bereid heet Ciambotta.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 aubergines
100 gr uien
125 gr witte selder
100 gr wortelen
1 scheutje olijfolie
50 cl witte azijn
2 el suiker
1 el tomatenpuree
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aubergines en snijd ze in dobbelsteentjes.

Maak de uien schoon en snipper ze grof.

Maak de selder schoon, schil de wortelen en snijd beiden in stukjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof er de groenten in. Doe er de azijn, suiker en tomatenpuree bij en kruid naar smaak met peper en zout. Laat onder het deksel 40 minuten zachtjes stoven en roer regelmatig om.

Laat de caponata afkoelen en serveer lauw

Bron

njam

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten