1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Caponata van krokante groentjes

Caponata van krokante groentjes

  • Italiaans, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-06-2021

Ingrediënten 4 personen


2 aubergines
100 gr uien
125 gr witte selder
100 gr wortelen
1 scheutje olijfolie
50 cl witte azijn
2 el suiker
1 el tomatenpuree
peper
zout



Caponata van krokante groentjes
Caponata van krokante groentjes

Caponata is een Siciliaanse salade van gekookte groenten met als belangrijkste ingrediënt aubergine, die lauw of warm geserveerd is .  Het recept verschilt per regio op het eiland en soms worden vis of andere zeevruchten toegevoegd. Een Napolitaanse variant, die echter als stoofpot wordt bereid heet Ciambotta.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aubergines en snijd ze in dobbelsteentjes.

Maak de uien schoon en snipper ze grof.

Maak de selder schoon, schil de wortelen en snijd beiden in stukjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof er de groenten in. Doe er de azijn, suiker en tomatenpuree bij en kruid naar smaak met peper en zout. Laat onder het deksel 40 minuten zachtjes stoven en roer regelmatig om.

Laat de caponata afkoelen en serveer lauw

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top