Gestoofde boterbonen met tomaatjes

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2021
  • Gestoofde boterbonen met tomaatjes

    Gestoofde boterbonen met tomaatjes

    Gestoofde boterbonen met tomaatjes

Makkelijk en oh zo lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1000 g boterboontjes
2 uien, gesnipperd
8 tomaten, ontveld en in kleine blokjes
2 klontje boter
500 g tempurabloem
2 glazen koud bruisend water
versgemalen zwarte peper - zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de uiteinden van de boontjes en spoel de boontjes goed af onder koud stromend water. Leg zes boontjes opzij en kook de rest beetgaar in gezouten kokend water. Giet de boontjes af en stop het gaarproces door ze af te spoelen onder koud stromend water.

Fruit de ajuin in een gesmolten klontje boter. Doe de boterbonen erbij en breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaten toe en stoof nog enkele minuten op een zacht vuur.

Meng de tempurabloem met het water tot een glad papje. Dompel de zes boontjes in het tempurabeslag, bak goudbruin in de friteuse op 175°C en bestrooi met een snuifje zout.

SERVEREN:

Schik de gestoofde boontjes in een diep bord en leg de tempuraboontjes er bovenop.

Bron

njam - chef = johan seegers van 't Fornuis in Antwerpen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten