1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gestoofde boterbonen met tomaatjes

Gestoofde boterbonen met tomaatjes

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-06-2021

Ingrediënten 4 personen


1000 g boterboontjes
2 uien, gesnipperd
8 tomaten, ontveld en in kleine blokjes
2 klontje boter
500 g tempurabloem
2 glazen koud bruisend water
versgemalen zwarte peper - zout



Gestoofde boterbonen met tomaatjes
Gestoofde boterbonen met tomaatjes

Makkelijk en oh zo lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de uiteinden van de boontjes en spoel de boontjes goed af onder koud stromend water. Leg zes boontjes opzij en kook de rest beetgaar in gezouten kokend water. Giet de boontjes af en stop het gaarproces door ze af te spoelen onder koud stromend water.

Fruit de ajuin in een gesmolten klontje boter. Doe de boterbonen erbij en breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaten toe en stoof nog enkele minuten op een zacht vuur.

Meng de tempurabloem met het water tot een glad papje. Dompel de zes boontjes in het tempurabeslag, bak goudbruin in de friteuse op 175°C en bestrooi met een snuifje zout.

SERVEREN:

Schik de gestoofde boontjes in een diep bord en leg de tempuraboontjes er bovenop.

Bron

Njam - chef = johan seegers van 't Fornuis in Antwerpen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top