Zalige gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-06-2021
  • Zalige gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas

    Zalige gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas

    Zalige gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas

  • Zalige gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas

    Zalige gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas

    Zalige gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas

We hebben genoten van deze lekkere gegratineerde asperges. We hadden gasten en dan vind ik het niet leuk om lang in de keuken te staan. Dus bedacht ik deze aspergeschotel met beenham en Parmezaanse kaas. Niet moeilijk te maken en je hebt je handen vrij voor de rest van het etentje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Plm. 1400 gram witte asperges
40 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
150 gram beenham of lekkere achterham
Olijfolie
Zout
Theelepel suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan voor de asperges
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden hete-lucht of 220 graden boven- en onder-warmte.

Snij de eventuele houterige onderkant van de asperges af.
Schil de asperges vanaf de kop met een dunschiller.
Kook de asperges beetgaar (plm. 8 minuten) in water met zout en een theelepel suiker.
Laat de asperges goed uitlekken op bijvoorbeeld een schone theedoek.

Verdeel de asperges in de ovenschaal. Strooi tussen de asperges ¾ deel van de Parmezaanse kaas en de in grove stukken gesneden ham.
Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de asperges.
Druppel wat olijfolie over de asperges.
Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.


Serveertip

Wij hebben dit gegeten met gekookte nieuwe aardappelen en een kalfsschnitzel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten