Aardappelsalade met gegrilde mini-sla

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2021
  • Aardappelsalade met gegrilde mini-sla

    Aardappelsalade met gegrilde mini-sla

    Aardappelsalade met gegrilde mini-sla

Deze aardappelsalade is perfect voor de zomer! Heerlijk voor bij de BBQ of als maaltijdsalade. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

850 g rozemarijnaardappelen (2 schalen a 425 g)
4 eieren
50 g pompoenpitten
2 kropjes mini romaine
6 el olijfolie
1 sinaasappel
150 g blauwaderkaas
85 g veldsla

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 grillpan
1 bakkwastje
1 rasp

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bak de ovenaardappelen 20 min. in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de eieren in 6 min. half hard en laat ze schrikken in koud water.

2. Verhit een droge koekenpan en rooster de pompoenpitten in 3 min. knapperig. Schud ze op een bord. Verhit de grillpan voor. Snijd de mini romaine in kwarten, bestrijk ze rondom met 2 el olie en gril ze 2 min. per kant tot er lichte grillstrepen ontstaan.

3. Boen intussen de schil van de sinaasappel en rasp 1 tl van de oranje schil. Pers de sinaasappel uit en meng het sap met de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen peper.

4. Verkruimel de kaas of snijd de kaas in blokjes. Laat de aardappelen iets afkoelen in een grote saladeschaal. Pel de eieren en snijd ze in kwarten.

5. Schep de veldsla door de aardappelen en verdeel er de kaas over. Verdeel het ei en de romaine sla over de salade en besprenkel met de dressing. Verdeel er de pompoenpitten en 1 tl sinaasappelrasp over.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten