1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelsalade
  6. Aardappelsalade met gegrilde mini-sla

Aardappelsalade met gegrilde mini-sla

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2021

Ingrediënten 4 personen


850 g rozemarijnaardappelen (2 schalen a 425 g)
4 eieren
50 g pompoenpitten
2 kropjes mini romaine
6 el olijfolie
1 sinaasappel
150 g blauwaderkaas
85 g veldsla


Verder heb je nodig


1 grillpan
1 bakkwastje
1 rasp


Aardappelsalade met gegrilde mini-sla
Aardappelsalade met gegrilde mini-sla

Deze aardappelsalade is perfect voor de zomer! Heerlijk voor bij de BBQ of als maaltijdsalade. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bak de ovenaardappelen 20 min. in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de eieren in 6 min. half hard en laat ze schrikken in koud water.

2. Verhit een droge koekenpan en rooster de pompoenpitten in 3 min. knapperig. Schud ze op een bord. Verhit de grillpan voor. Snijd de mini romaine in kwarten, bestrijk ze rondom met 2 el olie en gril ze 2 min. per kant tot er lichte grillstrepen ontstaan.

3. Boen intussen de schil van de sinaasappel en rasp 1 tl van de oranje schil. Pers de sinaasappel uit en meng het sap met de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met versgemalen peper.

4. Verkruimel de kaas of snijd de kaas in blokjes. Laat de aardappelen iets afkoelen in een grote saladeschaal. Pel de eieren en snijd ze in kwarten.

5. Schep de veldsla door de aardappelen en verdeel er de kaas over. Verdeel het ei en de romaine sla over de salade en besprenkel met de dressing. Verdeel er de pompoenpitten en 1 tl sinaasappelrasp over.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top