Kippenbouten in honing-mosterd-marinade
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 08-06-2021
Super lekker ! Eerst 2 uur marineren en dan voor 45 min in de oven ......het resultaat is TOP !
Ingrediënten 4 personen
4 verse kippenbouten2 el honing
2 el mosterd
2 el olijfolie
3 tl rozemarijn, gedroogd
Peper en zout
Verse kruiden naar wens, kleingesneden
Optioneel: 1 el knoflookmayonaise
Bereidingswijze
-Maak een marinade van de honing, mosterd, olijfolie, evt. mayonaise, peper, zout en rozemarijn
-Wentel de kippebouten in of bestrijk ze met de marinade tot ze bedekt zijn
-Laat minimaal 2 uur trekken in de koelkast
-Warm de oven voor op 180 graden op grillstand
-Vet een ruime ovenschaal in met olie of boter en leg de bouten er in.
-Gril de kippenbouten in 45 minuten gaar, tussentijds een keer omdraaien
-Zo controleer je het: steek een prikker in een bout, is het vocht helder, dan zijn ze gaar
-Haal de bouten uit de oven en bestrooi ze met verse kruiden naar wens (bv peterselie en bieslook)
Lekker met gebakken krielaardappeltjes en voorjaarsgroenten (bv peultjes en jonge worteltjes) of een salade
Bron
boerenkeukenrecepten
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties