1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kippenbouten in honing-mosterd-marinade

Kippenbouten in honing-mosterd-marinade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-06-2021

Ingrediënten 4 personen


4 verse kippenbouten
2 el honing
2 el mosterd
2 el olijfolie
3 tl rozemarijn, gedroogd
Peper en zout
Verse kruiden naar wens, kleingesneden
Optioneel: 1 el knoflookmayonaise



Kippenbouten in honing-mosterd-marinade
Kippenbouten in honing-mosterd-marinade

Super lekker ! Eerst 2 uur marineren en dan voor 45 min in de oven ......het resultaat is TOP ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak een marinade van de honing, mosterd, olijfolie, evt. mayonaise, peper, zout en rozemarijn
-Wentel de kippebouten in of bestrijk ze met de marinade tot ze bedekt zijn
-Laat minimaal 2 uur trekken in de koelkast

-Warm de oven voor op 180 graden op grillstand
-Vet een ruime ovenschaal in met olie of boter en leg de bouten er in.
-Gril de kippenbouten in 45 minuten gaar, tussentijds een keer omdraaien
-Zo controleer je het: steek een prikker in een bout, is het vocht helder, dan zijn ze gaar
-Haal de bouten uit de oven en bestrooi ze met verse kruiden naar wens (bv peterselie en bieslook)

Lekker met gebakken krielaardappeltjes en voorjaarsgroenten (bv peultjes en jonge worteltjes) of een salade

Bron

Boerenkeukenrecepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top