Zomerhutspot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
een werkelijk heerlijk recept met maggiplant en tuinkers uit de tuin. De combi met zoete aardappel en worteltjes is echt za-lig
Ingrediënten 4 recipe.people
3 middelgrote aardappelen3 zoete aardappelen
5 á 6 zomerpenen
Stukje prei
2 sjalotten
250 gr gerookte spekreepjes
Maggiplant
Tuinkers
2 el crème fraiche
Versgemalen peper en zout
Nootmuskaat
Bereidingswijze
-Schil en schrap aardappelen
-Schrap en snij de worteltjes in stukjes
-Snij de prei in halve ringen
-Kook de aardappelen (ook de zoete) en doe er na 5 minuten de stukjes wortel en prei bij
-Kook alles gaar
-Bak de spekreepjes uit
-Snipper de sjalotten en snij de kruiden (maggiplant en tuinkers) fijn
-Giet de groenten af en stamp ze tot een grove moes met de creme fraiche erdoor
-Voeg de spekreepjes, sjalotjes en kruiden en toe en schep ze voorzichtig door de puree
-Breng op smaak met versgemalen peper, zout en nootmuskaat
Bron
boerenkeukenrecepten
Serveertip
TIP: voor een vegetarische variant kun je er in plaats van spekreepjes eens fetablokjes door doen.