1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zomerhutspot

Zomerhutspot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2021

Ingrediënten 4 personen


3 middelgrote aardappelen
3 zoete aardappelen
5 á 6 zomerpenen
Stukje prei
2 sjalotten
250 gr gerookte spekreepjes
Maggiplant
Tuinkers
2 el crème fraiche
Versgemalen peper en zout
Nootmuskaat



Zomerhutspot
Zomerhutspot

een werkelijk heerlijk recept met maggiplant en tuinkers uit de tuin. De combi met zoete aardappel en worteltjes is echt za-lig

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil en schrap aardappelen
-Schrap en snij de worteltjes in stukjes
-Snij de prei in halve ringen
-Kook de aardappelen (ook de zoete) en doe er na 5 minuten de stukjes wortel en prei bij
-Kook alles gaar
-Bak de spekreepjes uit
-Snipper de sjalotten en snij de kruiden (maggiplant en tuinkers) fijn
-Giet de groenten af en stamp ze tot een grove moes met de creme fraiche erdoor
-Voeg de spekreepjes, sjalotjes en kruiden en toe en schep ze voorzichtig door de puree
-Breng op smaak met versgemalen peper, zout en nootmuskaat

Serveertip

TIP: voor een vegetarische variant kun je er in plaats van spekreepjes eens fetablokjes door doen.

Bron

Boerenkeukenrecepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top