Limburgse koude schotel voor warme dagen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-2021
  • Limburgse koude schotel voor warme dagen

    Limburgse koude schotel voor warme dagen

    Limburgse koude schotel voor warme dagen

Lekker op warme dagen ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg gekookte vaste aardappelen
500 gr getrokken soepvlees
1 rode ui
1 fris zure appel (bv granny smith)
Klein blikje erwtjes en worteltjes
Klein potje zilveruitjes (groentenat bewaren)
Klein potje augurkjes (groentenat bewaren)
1 bouillonblokjes
200 ml mayonaise
200 ml crème fraiche
1 tl kerriepoeder
1 tl knoflookpoeder (of verse knoflookteentjes)
Zwarte peper

Optioneel: knoflookmayonaise
Verse peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snij de aardappelen, soepvlees en alle groenten klein of fijn naar wens
-Schep alles door elkaar in een grote kom
-Giet het groentenat van uitjes en augurkjes bij elkaar en voeg 5 el toe aan het groentemengsel
-Kruimel het bouillonblokjes er boven en schep alles even door elkaar
-Om een fijne schotel te krijgen , met de pureestamper nog wat fijner maken

-Maak de dressing van mayonaise, crème fraiche, knoflookpoeder, kerriepoeder en peper en schep door de mix
-Laat een poos intrekken liefst een nachtje zodat de smaken zich goed mengen
-Breng daarna eventueel nog op smaak met peper en zout en eventueel een scheutje kruidenazijn
-Meng nogmaals goed door en schep alles in een grote schaal

-Strijk de koude schotel eventueel af met knoflookmayonaise en garneer met peterselie en naar wens met bv gekookte eitjes, tomaatjes, asperges in ham, radijsjes, druiven, augurkjes

Bron

boerenkeukenrecepten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten