Spaghetti putanesca
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 07-06-2021
Vandaag geprobeerd. Ik denk dat ik meer gepelde tomaten uit blik moet toevoegen. Ik miste een beetje smaak. Hopelijk is mijn aanpassing beter.
Hebben jullie suggesties?
Ingrediënten 4 personen
350 gram spaghetti800 gram tomaten gepeld uit blik
1 pot gesneden groene olijven.( 140 gram netto inhoud)
50 gram Ansjovis in olijfolie
1 ui
4 teentjes knoflook
1 El kappertjes
Olijf olie
2 El oregano of basilicum (gedroogd)
2 El Peterselie (gedroogd)
1 Tl Peper
Benodigdheden
KoksmesKnoflookpers
Puree stamper
1 grote pan
1 koekenpan
Spatels
Zeef of vergiet
1 Tang of opschep lepels
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Breng water aan de kook
- Snipper de ui
- Maak schoon de knoflook
- Snijd de ansjovis fijn
- Gebruik de puree stamper om de gepelde tomaten te pureren
Bereiding:
- Kook de spaghetti met wat zout voor 9 minuten in een grote pan
- In de koekenpan: Bak in olijf olie de ui en knoflook
- Voeg toe de ansjovis, daarna de olijven en kappertjes
- Zeef de spaghetti en bewaar in zeef
- In de grote pan voeg alle ingrediënten toe en breng op smaak
- Voeg als laatste de pasta
- Roeren en klaar
Bron
Https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/16461/spaghetti-puttanesca-basisrecept
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties