Spaghetti putanesca

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-06-2021

Vandaag geprobeerd. Ik denk dat ik meer gepelde tomaten uit blik moet toevoegen. Ik miste een beetje smaak. Hopelijk is mijn aanpassing beter. 

Hebben jullie suggesties?

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
350 gram spaghetti
800 gram tomaten gepeld uit blik
1 pot gesneden groene olijven.( 140 gram netto inhoud)
50 gram Ansjovis in olijfolie
1 ui
4 teentjes knoflook
1 El kappertjes
Olijf olie


2 El oregano of basilicum (gedroogd)
2 El Peterselie (gedroogd)
1 Tl Peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koksmes
Knoflookpers
Puree stamper
1 grote pan
1 koekenpan
Spatels
Zeef of vergiet
1 Tang of opschep lepels

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Breng water aan de kook
- Snipper de ui
- Maak schoon de knoflook
- Snijd de ansjovis fijn
- Gebruik de puree stamper om de gepelde tomaten te pureren

Bereiding:
- Kook de spaghetti met wat zout voor 9 minuten in een grote pan
- In de koekenpan: Bak in olijf olie de ui en knoflook
- Voeg toe de ansjovis, daarna de olijven en kappertjes
- Zeef de spaghetti en bewaar in zeef
- In de grote pan voeg alle ingrediënten toe en breng op smaak
- Voeg als laatste de pasta
- Roeren en klaar

Bron

Https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/16461/spaghetti-puttanesca-basisrecept

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten