1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti putanesca

Spaghetti putanesca

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-06-2021

Ingrediënten 4 personen


400 gram spaghetti
800 gram tomaten gepeld uit blik
1 pot gesneden groene olijven.( 140 gram netto inhoud)
50 gram Ansjovis in olijfolie
1 ui
4 teentjes knoflook
1 El kappertjes
Olijf olie


2 El oregano of basilicum (gedroogd)
2 El Peterselie (gedroogd)
1 Tl Peper


Verder heb je nodig


Koksmes
Knoflookpers
Puree stamper
1 grote pan
1 koekenpan
Spatels
Zeef of vergiet
1 Tang of opschep lepels


Vandaag geprobeerd. Ik denk dat ik meer gepelde tomaten uit blik moet toevoegen. Ik miste een beetje smaak. Hopelijk is mijn aanpassing beter. 

Hebben jullie suggesties?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Breng water aan de kook
- Snipper de ui
- Maak schoon de knoflook
- Snijd de ansjovis fijn
- Gebruik de puree stamper om de gepelde tomaten te pureren

Bereiding:
- Kook de spaghetti met wat zout voor 11 minuten
- In de koekenpan: Bak in olijf olie de ui en knoflook
- Voeg toe de ansjovis, daarna de olijven en kappertjes
- Zeef de spaghetti en bewaar in zeef
- In de grote pan voeg alle ingrediënten toe en breng op smaak
- Voeg als laatste de pasta
- Roeren en klaar

Bron

Https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/16461/spaghetti-puttanesca-basisrecept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chefdaniel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chefdaniel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top