Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-06-2021
  • Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli

    Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli

    Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli

Haal je ovenschaal maar tevoorschijn, want deze koolhydraatarme ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli wordt een blijvertje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
10 g verse munt
1 citroen
300 g rundergehakt
50 g ricotta
800 g kikkererwten in blik
800 g koelvers broccoliroosje
250 g cherrytomaten
2 el ras el hanout
2 el arachideolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Snijd de blaadjes van de munt fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in parten. Meng het gehakt met ⅔ van de munt, het citroenrasp, de ricotta, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.
-Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Halveer de grote broccoliroosjes.
-Meng de kikkererwten, broccoli, tomaten, ras el hanout, olie, peper en zout en verdeel over de ovenschaal. Leg de balletjes ertussen.
-Rooster in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep na 15 min. voorzichtig om. Bestrooi met de rest van de munt en serveer met de citroenparten.

Bron

AH

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten