1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Broccoli
  5. Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli

Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli

  • Belgisch, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-06-2021

Ingrediënten 4 personen


10 g verse munt
1 citroen
300 g rundergehakt
50 g ricotta
800 g kikkererwten in blik
800 g koelvers broccoliroosje
250 g cherrytomaten
2 el ras el hanout
2 el arachideolie


Verder heb je nodig


Ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)


Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli
Koolhydraatarme ovenschotel met gehakballetjes en broccoli

Haal je ovenschaal maar tevoorschijn, want deze koolhydraatarme ovenschotel met gehaktballetjes en broccoli wordt een blijvertje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Snijd de blaadjes van de munt fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in parten. Meng het gehakt met " van de munt, het citroenrasp, de ricotta, peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van.
-Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Halveer de grote broccoliroosjes.
-Meng de kikkererwten, broccoli, tomaten, ras el hanout, olie, peper en zout en verdeel over de ovenschaal. Leg de balletjes ertussen.
-Rooster in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep na 15 min. voorzichtig om. Bestrooi met de rest van de munt en serveer met de citroenparten.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top