Broodje barbecuebal
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-06-2021
Dit oer-Hollandse broodje bal hapt lekker weg op de bank met een bord op schoot. Prettige voetbalwedstrijd!
Ingrediënten 4 personen
2 beschuiten1 ei
4 el grove Zaanse mosterd
½ tl gemalen nootmuskaat
1 tl selderijzout
500 g half-om-halfgehakt
8 blaadjes kropsla
4 witte bollen
8 augurkenschijven
Benodigdheden
gasbbqBereidingswijze
1 - Steek de barbecue aan en vet het rooster in. Verkruimel de beschuiten en meng met het ei, de helft van de mosterd, de nootmuskaat en het selderijzout door het gehakt. Vorm er 4 ballen van.
2 - Gril de ballen in ca. 12 min. rondom bruin op de barbecue. Zorg dat de barbecue iets afkoelt of gril met indirect vuur in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla. Snijd de broodjes open en rooster 2 min. op de snijkanten op het rooster.
3 - Snijd de gehaktballen in plakken. Besmeer de onderste helften van de broodjes met de rest van de mosterd, beleg achtereenvolgens met de sla, gehaktbal en augurk. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer.
Bron
AH
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties