Gevulde taco's met salsa

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-06-2021

Dagje zonder vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 tomaten
1 kleine Spaanse peper
stuk komkommer
1 bosuitje
1 eetlepel citroensap
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 klein blik kidneybonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
2 eetlepels olie
paprikapoeder
chilipoeder
4 tacoschelpen
4 eetlepels halfvolle yoghurt
40 gram geraspte belegen 30+ kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Snijplank & keukenmes
Kom

Bereidingswijze

Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Was het pepertje, snijd hem open en verwijder de pitjes. Snijd het pepertje fijn.

Was het stuk komkommer en rasp het grof.

Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.

Maak een pittige salsa van de tomaat, de komkommer, de peper, de uienringen en wat citroensap.

Warm de oven voor op 175 °C.

Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.

Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.

Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.

Fruit de ui en de knoflook in de olie.

Voeg de kidneybonen toe met de stukjes paprika, paprikapoeder, chilipoeder en 50 ml water.

Laat dit 5 minuten zacht smoren.

Hang de tacoschelpen aan het rooster van de oven en laat ze in 5 minuten heet worden.

Vul de tacoschelpen met het bonenmengsel en verdeel de yoghurt en de kaas erover.

Geef de salsa erbij.

Bron

Voedingscentrum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten