Bietenstoofpot
- Wereld, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-06-2021
Orginele recept aangevuld met vlees, erg goede combinatie maar oorspronkelijk dus een vegetarisch recept.
Ingrediënten 4 personen
1 ui3 teentjes knoflook
2 el olijfolie
3 of 4 rode bieten, voorgekookt en geschild
1 winterpeen
250 ml rode wijn
2 el tomatenpuree
500 ml bouillon
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
snuf zout en peper
250 g kastanjechampignons
Benodigdheden
Grote panSnijplank & keukenmes
Bereidingswijze
Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze fijn.
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui en de knoflook rustig aan.
Maak de bieten schoon en snijd ze in partjes.
Schil de wortel en snijd hem in grove stukken.
Voeg de biet en de wortel toe aan de pan en bak de groenten vijf minuten mee.
Voeg nu rode wijn, tomatenpuree, bouillon, laurierblaadjes en tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur weer lager en laat het stoofpotje minimaal een half uur pruttelen, langer mag gerust.
Voeg tien minuten voor het serveren de champignons toe en stoof ze mee.
Bron
Landleven
Serveertip
Ik heb zelf, na de ui en knoflook, 500 gram riblappen toegevoegd en het geheel 3 uren laten pruttelen. Dit was een groot succes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties