1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Bietenstoofpot

Bietenstoofpot

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2021

Ingrediënten 4 personen


1 ui
3 teentjes knoflook
2 el olijfolie
3 of 4 rode bieten, voorgekookt en geschild
1 winterpeen
250 ml rode wijn
2 el tomatenpuree
500 ml bouillon
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
snuf zout en peper
250 g kastanjechampignons


Verder heb je nodig


Grote pan
Snijplank & keukenmes


Orginele recept aangevuld met vlees, erg goede combinatie maar oorspronkelijk dus een vegetarisch recept. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de ui en de knoflook schoon en snipper ze fijn.

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui en de knoflook rustig aan.

Maak de bieten schoon en snijd ze in partjes.

Schil de wortel en snijd hem in grove stukken.

Voeg de biet en de wortel toe aan de pan en bak de groenten vijf minuten mee.

Voeg nu rode wijn, tomatenpuree, bouillon, laurierblaadjes en tijm toe en breng op smaak met zout en peper.

Breng het geheel aan de kook, draai het vuur weer lager en laat het stoofpotje minimaal een half uur pruttelen, langer mag gerust.

Voeg tien minuten voor het serveren de champignons toe en stoof ze mee.

Serveertip

Ik heb zelf, na de ui en knoflook, 500 gram riblappen toegevoegd en het geheel 3 uren laten pruttelen. Dit was een groot succes.

Bron

Landleven



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chairwinder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Chairwinder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top