Goulash maar dan helemaal anders

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-06-2021
  • Goulash maar dan helemaal anders

    Goulash maar dan helemaal anders

    Goulash maar dan helemaal anders

Mijn vriendin had zin in goulash, maar ik vond geen, naar mijn zin, goed recept. Dus gaan we freewheelen en laten we de creativiteit helemaal zijn gang gaan en koken we puur op gevoel.
qua kruiden en groentjes; zoveel mogelijk uit eigen tuin

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 middel grootte uien
2 grote tenen knoflook
3 tomaten (ik gebruik roma's)
700 gr stoofvlees
2 dessertlepels ras el hanout
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel kruidnagel en nootmuskaat
mespuntje kashmir chillipoeder (deze is vrij scherp)
peper/zout naar behoefte
1 eetlepel bloem (om te beginnen)
citroensap naar smaak
verse kruiden:
- citroenthijm 2 takjes
- rozemarijn 1 tak
- munt klein handje
- 2 laurier blaadjes
olijfolie of boter om in te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpan
houten pollepel
mes en snijplank

Bereidingswijze

snij de uien en knoflook en bak die aan in de olie. Snij de thijm en rozemarijn fijn en voeg dit toe aan de uien met de laurierblaadjes. Zout en peper naar behoefte en smaak. Afkruiden doe je op het laatste. Doe het vlees in een grote kom/schaal. Meng 1 eetlepel bloem (ik heb havermoutmeel gebruikt), de droge kruiden tot een homogeen geheel en strooi dit over het vlees. Roer dit om totdat al het vlees rondom bedekt is. Als het té weinig is, beetje bloem erbij. Doe het vlees bij de uien en knoflook en zet dit om. Als het op de bodem begint aan te bakken, klein beetje water erbij. Wil je geen zout gebruiken, gebruik dan groenteboullion. Dan de tomaten en paprika in stukken en in de pan. Tomatenpuree erbij en goed omroeren. 1 eetlepel imkerhoning (ik gebruik alleen maar honing van de imker, niet uit de supermarkt). Roer alles goed door en zet het onder water. Breng het lichtjes aan de kook, zet het vuur op pruttelstand . Snij de munt fijn en voeg die toe aan het geheel. Laat dit pruttelen totdat het vlees botermals is.

Proef of de saus op smaak is en kruid eventueel bij. Je kunt een eetlepel roomkaas toevoegen en wat citroen/limoensap.

Serveren met rijst of couscous en een raïta.
serveer tips:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten