Plaattaart met romig vlierbloesemlaagje

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2021
  • Plaattaart met romig vlierbloesemlaagje

    Plaattaart met romig vlierbloesemlaagje

    Plaattaart met romig vlierbloesemlaagje

=18pxHeerlijk gebak met vlierbloesem, makkelijk te bereiden 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
175 g boter (zachte)
250 g kristalsuiker
3 eieren (grote)
125 ml zure room
2 citroenen (bio, rasp en sap)
240 g patisseriebloem
40 g maïszetmeel
4 tl bakpoeder
3 el maanzaadjes
zout

Voor de topping :

50 g boter (op kamertemperatuur)
125 g roomkaas (op kamertemperatuur)
2 el vlierbloesemsiroop
600 g poedersuiker

Voor de afwerking :

4 el vlierbloesemsiroop
citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakvorm ( 30 cm x 20 cm )

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm (30 x 20 cm) in. Klop in de keukenrobot de boter met de suiker in 4 minuten tot een luchtige massa. Voeg een voor een de eieren toe en blijf kloppen. Voeg de zure room, het citroensap en de -rasp toe en klop nog 1 minuut.
2 Meng in een andere kom de droge ingrediënten: de bloem, het maïszetmeel, het bak- poeder, de maanzaadjes en een mespuntje zout. Voeg dat toe aan het natte mengsel en meng tot een homogeen deeg. Doe het deeg in de ingevette vorm, strijk de bovenkant glad met een spatel en bak het 25 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm.
3 Klop voor de topping de boter met de roomkaas en de poedersuiker tot een gladde massa. Voeg een eetlepel vlierbloesemsiroop toe en meng opnieuw. Laat opstijven in de koelkast.
4 Prik voor de afwerking een keer of tien met een vork in het gebak. Zo krijg je gaatjes waardoor de siroop kan intrekken. Strijk de rest van de vlierbloesemsiroop over het gebak met een kwastje. Haal het gebak uit de vorm en leg op een serveerschaal. Strijk de roomtopping over het gebak en werk af met citroenrasp.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten