Rabarber-vlierbloesem confituur
- Belgisch, Ontbijt
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-06-2021
Heerlijke confituur van vlierbloesem /frambozen en rabarber. Dit recept is goed voor 1 liter !
Ingrediënten 4 personen
vlierbloesemschermen 4 takjesrabarber 1 kg
frambozen 200 g
1 sinaasappel (onbehandeld)
1 kaneel stokje
500 g geleisuiker (2:1)
Benodigdheden
gesteriliseerde bokalen met dekselBereidingswijze
1 Schud de vlierbloesemschermen goed uit. Spoel de frambozen en rabarber. Snij de rabarber in kleine stukken en doe met de frambozen, kaneel en vlierbloesemschermen in een kom.
2 Spoel de sinaasappel en snij de schil in dunne sliertjes. Pers het sap uit. Doe het sap samen met de suiker bij het fruit en laat 1 uur rusten.
3 Breng aan de kook en laat 4 minuten doorkoken. Schuim indien nodig af.
4 Vul gesteriliseerde bokalen met de confituur, draai de deksels erop en laat omgedraaid afkoelen.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties