Rabarber-vlierbloesem confituur

  • Belgisch, Ontbijt
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-06-2021
  • Rabarber-vlierbloesem confituur

    Rabarber-vlierbloesem confituur

    Rabarber-vlierbloesem confituur

Heerlijke confituur van vlierbloesem /frambozen en  rabarber. Dit recept is goed voor 1 liter ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
vlierbloesemschermen 4 takjes
rabarber 1 kg
frambozen 200 g
1 sinaasappel (onbehandeld)
1 kaneel stokje
500 g geleisuiker (2:1)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
gesteriliseerde bokalen met deksel

Bereidingswijze

1 Schud de vlierbloesemschermen goed uit. Spoel de frambozen en rabarber. Snij de rabarber in kleine stukken en doe met de frambozen, kaneel en vlierbloesemschermen in een kom.
2 Spoel de sinaasappel en snij de schil in dunne sliertjes. Pers het sap uit. Doe het sap samen met de suiker bij het fruit en laat 1 uur rusten.
3 Breng aan de kook en laat 4 minuten doorkoken. Schuim indien nodig af.
4 Vul gesteriliseerde bokalen met de confituur, draai de deksels erop en laat omgedraaid afkoelen.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten