Vlierbloesem beignets

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-06-2021
  • Vlierbloesem beignets

    Vlierbloesem beignets

    Vlierbloesem beignets

Juni is de vierbloesemmaand , heerlijk lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 takjes vlierbloesemschermen
2 eieren
20 cl droge witte wijn
150 g bloem
1 el suiker
1 el vanillesuiker
2 el boter (gesmolten)
zout
poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Schud de vlierbloesemschermen goed uit. Splits de eieren. Klop de dooiers met de wijn, suiker, vanillesuiker en bloem tot een glad beslag. Roer de boter onder het beslag en laat 20 minuten rusten.
2 Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en schep voorzichtig onder het beslag.
3 Dompel de vlierbloesemschermen even in het beslag en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
4 GOED VASTHOUDEN!
Van de beignets eet je enkel de bloesem. De steeltjes zijn handig om ze vast te houden, maar gooi je achteraf weg.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten