1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Vlierbloesem beignets

Vlierbloesem beignets

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-06-2021

Ingrediënten 4 personen


12 takjes vlierbloesemschermen
2 eieren
20 cl droge witte wijn
150 g bloem
1 el suiker
1 el vanillesuiker
2 el boter (gesmolten)
zout
poedersuiker



Vlierbloesem beignets
Vlierbloesem beignets

Juni is de vierbloesemmaand , heerlijk lekker ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Schud de vlierbloesemschermen goed uit. Splits de eieren. Klop de dooiers met de wijn, suiker, vanillesuiker en bloem tot een glad beslag. Roer de boter onder het beslag en laat 20 minuten rusten.
2 Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en schep voorzichtig onder het beslag.
3 Dompel de vlierbloesemschermen even in het beslag en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
4 GOED VASTHOUDEN!
Van de beignets eet je enkel de bloesem. De steeltjes zijn handig om ze vast te houden, maar gooi je achteraf weg.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top