Kalkoen schnitzel met een wortellaagje

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-06-2021

Mijn vriend en ik wouden graag een keer wat anders met wortel dan hutspot of kale wortels met aardappel. Dus nu hebben we schnitzel met een laagje van wortel ui en knoflook

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
❑ 8 kleine kalkoenfilets circa 80 gram per stuk
❑ Zout
❑ Peper
❑ 2-3 eetlepels maïzena
❑ 3-4 eetlepels sojasaus
❑ 2 theelepels boter
❑ 1 ui
❑ 2 knoflook teentjes
❑ 4-5 wortels
❑ 3 eiwitten
❑ Takje basilicum voor garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Ovenschaal
Garde

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor 180-200 graden
• Was de kalkoenfilet onder stromend water, dep ze droog en sla ze enigszins plat
• Bestrooi de filets met peper en zout
• Bestuif de filets met maïzena, druppel er sojasaus over
• Laat in de koelkast 10-15 minuten intrekken
• Verhit 1 theelepel boter in een teflonpan
• Pel de ui en de knoflook, versnipper ze en bak het in de boter glazig
• Schil de wortels en rasp ze grof
• Voeg dit toe aan de pan en laat het geheel 6-8 minuten met de deksel erop stoven
• Laat vervolgens het afkoelen
• Sla het eiwit stijf, spatel het door de groente en voeg zout/peper toe
• Verhit de rest van de boter in een teflonpan en bak hierin de kalkoenfilet
• Leg ze daarna in een ovenschaal, giet de wortel massa eroverheen
• Doe dit 15-20 minuten in de oven
• Leg de kalkoenschnitzels in hun wortelkorstje op een schaal, garneer dit met takjes basilicum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten