Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade

    Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade

    Geglaceerde balletjes met Thaise komkommersalade

Maak van je gehaktballen smaakbommen door ze te glaceren met een Aziatisch sausje. Serveer met frisse komkommersalade. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de balletjes :
500 g varkensgehakt
5 lente-uitjes
5 g platte peterselie
1 ei
4 el paneermeel
Stukje gember van 2 cm
1 kl sambal
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
Peper
zout

Voor de saus :
50 ml water
50 ml sojasaus
Sap van 1 limoen
2 el rijstazijn
2 el honing
2 el chilipasta (sambal oelek)
1 kl bruine suiker
1 kl maïzena
Voor de salade
1 komkommer
1 rode ui
10 g koriander
1 teentje knoflook
50 g cashewnoten
1 el sesamzaadjes
Enkele takjes koriander

Vinaigrette :
1 el vissaus
3 el limoensap
1 el sesamolie
1 el olijfolie
1 kl honing
2 el rijstazijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak het sausje voor het vlees :
-Meng het water met de sojasaus, limoensap, rijstazijn, honing, chilipasta, bruine suiker en maïzena tot een sausje. -Zet even apart.

Maak het slaatje :
-Snijd de komkommer overlangs in de helft en verwijder de pitjes. Snijd in fijne halve maantjes.
-Pel de rode ui, halveer en snijd in flinterdunne plakjes.
-Snipper de knoflook en koriander fijn en meng onder de komkommer.
-Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en hussel onder de salade.
-Hak de cashewnoten en strooi over de komkommersalade. Werk af met sesamzaadjes en wat fijngesnipperde koriander.
Maak de balletjes :
-Pel het teentje knoflook, schil de gember en snipper heel fijn.
-Doe het gehakt in een grote mengkom en voeg het ei, paneermeel, de gember, knoflook en de sambal toe. Meng tot een mooi geheel.
-Snijd de lente-uitjes fijn en fruit kort in wat olijfolie. Meng mee onder het gehakt. Rol kleine balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpong bal.
-Zet een pan op het vuur met vetstof en laat heet worden. Schroei er de balletjes in dicht en korst ze rondom rond bruin.
-Giet het sausje erbij, laat inkoken en de balletjes garen.
Afwerking :
-Dien de balletjes op met fijngesnipperde platte peterselie en serveer met de Thaise komkommersalade.

Bron

lekker van bij ons

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten