Bananenbrood met noten

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-06-2021

Handige recept voor oa lactosevrij variatie

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
220 gr (spelt)meel
3 bananen
3 eieren
100 ml melk (amandel)
1 theelepel kaneel
4 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel bakpoeder
75 gr walnoten
75 gr pecan
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakevorm
Keukenmachine

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Doe de gepelde bananen met de eieren, kaneel, amandelmelk en ahornsiroop in een keukenmachine en mix tot een glad beslag.


Doe dit in een kom en spatel het meel en bakpoeder erdoor. Bewaar een paar noten en hak de rest grof en schep door het beslag. Giet het beslag in een beklede of ingevette cakevorm en verdeel de overgebleven noten over de bovenzijde.

bananenbrood_noten_01.jpgbananenbrood_noten_02.jpgbananenbrood_noten_03.jpg

Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer daarna met een prikker of het bananenbrood met noten gaar is.

Bron

https://www.leukerecepten.nl/recepten/bananenbrood-met-noten/

Serveertip

Tip: je kunt ook variëren met noten, gebruik ook eens amandelen en/of hazelnoten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten