Gegrilde zeevruchten met romescosaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-06-2021
  • Gegrilde zeevruchten met romescosaus

    Gegrilde zeevruchten met romescosaus

    Gegrilde zeevruchten met romescosaus

Een pittig  zeevruchten BBQ etentje met net dat ietsje meer  ! Super lekker ! Ook de saus maken we zelf ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram inktvisringen (ontdooid)
20 gram peterselie (fijngehakt)
3 lookteentjes (fijngesnipperd)
2 citroenen (in partjes)
80 milliliter citroensap
8 garnalen (black tiger)
12 coquilles (ontdooid)
olijfolie
peper
zout

Voor de saus :
80 gram amandelen (geroosterd, fijngehakt)
2 theelepels paprikapoeder
2 eetlepels rode wijnazijn
2 zoete puntpaprika's
2 eetlepels olijfolie
1 rode chilipeper
2 lookteentjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De saus :
-Leg de puntpaprika's en de chilipeper op de barbecuegrill en blaker het vel zwart.
-Verwijder het vel en snij de groenten grof.
-Doe ze in een blender.
-Voeg de look, amandelen, azijn en paprikapoeder toe en mix fijn. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout.

-Meng 125 ml olijfolie met de knoflook, peterselie en het citroensap. Besmeer hiermee de Sint-Jakobsnoten.
-Hussel de resterende zeevruchten door de marinade. Bak de zeevruchten gaar op de barbecuegrill. Keer regelmatig

-Schik alle zeevruchten op een schaal.
-Geef er de partjes citroen en de romescosaus bij.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten