Gegrilde zeevruchten met romescosaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een pittig zeevruchten BBQ etentje met net dat ietsje meer ! Super lekker ! Ook de saus maken we zelf !
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram inktvisringen (ontdooid)20 gram peterselie (fijngehakt)
3 lookteentjes (fijngesnipperd)
2 citroenen (in partjes)
80 milliliter citroensap
8 garnalen (black tiger)
12 coquilles (ontdooid)
olijfolie
peper
zout
Voor de saus :
80 gram amandelen (geroosterd, fijngehakt)
2 theelepels paprikapoeder
2 eetlepels rode wijnazijn
2 zoete puntpaprika's
2 eetlepels olijfolie
1 rode chilipeper
2 lookteentjes
Bereidingswijze
De saus :
-Leg de puntpaprika's en de chilipeper op de barbecuegrill en blaker het vel zwart.
-Verwijder het vel en snij de groenten grof.
-Doe ze in een blender.
-Voeg de look, amandelen, azijn en paprikapoeder toe en mix fijn. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout.
-Meng 125 ml olijfolie met de knoflook, peterselie en het citroensap. Besmeer hiermee de Sint-Jakobsnoten.
-Hussel de resterende zeevruchten door de marinade. Bak de zeevruchten gaar op de barbecuegrill. Keer regelmatig
-Schik alle zeevruchten op een schaal.
-Geef er de partjes citroen en de romescosaus bij.
Bron
spar