1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gegrilde zeevruchten met romescosaus

Gegrilde zeevruchten met romescosaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-06-2021

Ingrediënten 4 personen


500 gram inktvisringen (ontdooid)
20 gram peterselie (fijngehakt)
3 lookteentjes (fijngesnipperd)
2 citroenen (in partjes)
80 milliliter citroensap
8 garnalen (black tiger)
12 coquilles (ontdooid)
olijfolie
peper
zout

Voor de saus :
80 gram amandelen (geroosterd, fijngehakt)
2 theelepels paprikapoeder
2 eetlepels rode wijnazijn
2 zoete puntpaprika's
2 eetlepels olijfolie
1 rode chilipeper
2 lookteentjes



Gegrilde zeevruchten met romescosaus
Gegrilde zeevruchten met romescosaus

Een pittig  zeevruchten BBQ etentje met net dat ietsje meer  ! Super lekker ! Ook de saus maken we zelf ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De saus :
-Leg de puntpaprika's en de chilipeper op de barbecuegrill en blaker het vel zwart.
-Verwijder het vel en snij de groenten grof.
-Doe ze in een blender.
-Voeg de look, amandelen, azijn en paprikapoeder toe en mix fijn. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en mix tot een smeuïge saus. Kruid met peper en zout.

-Meng 125 ml olijfolie met de knoflook, peterselie en het citroensap. Besmeer hiermee de Sint-Jakobsnoten.
-Hussel de resterende zeevruchten door de marinade. Bak de zeevruchten gaar op de barbecuegrill. Keer regelmatig

-Schik alle zeevruchten op een schaal.
-Geef er de partjes citroen en de romescosaus bij.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top