1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pastasalade
  6. Toscaanse pastasalade met zongedroogde tomaten en olijven

Toscaanse pastasalade met zongedroogde tomaten en olijven

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-06-2021

Ingrediënten 4 personen


Handvol basilicumblaadjes (grof gehakt)
50 gram parmezaanse kaas (geraspt)
200 gram kerstomaatjes (gekleurde)
150 gram zongedroogde tomaten
120 gram zwarte olijven (ontpit)
400 gram pasta (farfalle)
peper
zout



Toscaanse pastasalade met zongedroogde tomaten en olijven
Toscaanse pastasalade met zongedroogde tomaten en olijven

Koude pastasalade uit Toscanië, een heerlijk bijgerecht, ook voor de BBQ party.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

Snij de zongedroogde tomaten klein. Bewaar de olie. Snij de kerstomaatjes in vier en halveer de olijven.

Schep de zongedroogde tomaten, kerstomaten, olijven, basilicum en tomatenolie onder de pasta. Kruid flink met peper. Werk af met de Parmezaanse kaas.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top