Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

  • Europees, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-06-2021
  • Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

    Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

    Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

  • Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

    Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

    Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

  • Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

    Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

    Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

  • Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

    Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

    Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

  • Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

    Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

    Nieuwe aardappeltjes met rozemarijn en knoflook

Als de nieuwe aardappeltjes er weer zijn dan weet je dat de zomer niet lang meer op zich laat wachten. Je kunt ze natuurlijk gewoon bakken op het fornuis maar ik vind het altijd wel makkelijk om de oven het werk te laten doen. Gemak dient de mens en de aardappeltjes zijn zo misschien nog wel lekkerder ;) :P :)
 Ik kon nog net een foto maken van het laatste beetje ;) want voordat ik de kans kreeg was de schaal al (bijna) leeg :P :)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo nieuwe aardappeltjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 takje rozemarijn
- peper en zout
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven op 200 graden.
- Schrob de aardappeltjes schoon met een borsteltje en maak indien nodig, de laatste velletjes en puntjes schoon met een mesje. Snijd grote exemplaren in stukjes.
- Doe de schoongemaakte aardappeltjes in een grote pan water en breng ze aan de kook.
- Laat ze een paar minuutjes koken en giet ze af en laat ze nog even goed uitdampen.
- Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en de fijngesneden knoflook en de naaldjes van de rozemarijn. Bestrooi het geheel met peper en zout, giet er wat olijfolie overheen en hussel alles goed door elkaar.
- Plaats de ovenschaal ongeveer een half uur in het midden van de oven en schep de aardappeltjes regelmatig om tot ze goudbruin en krokant zijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten