Eenvoudige, romige aardappelsalade lekker bij de bbq.....
- Nederlands, Bijgerecht
- 20-30 min.
Verkoelend lekker bij deze benauwde temperatuur. In de ochtend maken en in de avond genieten en geen gestoei en geknoei meer in de keuken. Ik maakte dit compleet met warm gerookte kipfilet in plakjes en de Hasselback-tomaat- Zomers buiten genieten.
Ingrediënten 2 recipe.people
400 gr aardappels geschild in blokjes50 gr zilveruitjes heel klein gesneden
8 kleine augurken (zoetzuur) heel klein gesneden
80 gr crème fraîche
80 gr magere yoghurt( ik had Griekse 0 % vet)
10 gr mosterd
10 ml azijn( ik nam witte balsamico)
citroensap klein scheutje
peper en zout naar smaak
10 gr bieslook fijn geknipt
Benodigdheden
Kom, pan, snijplank en mesBereidingswijze
Kook de aardappelblokjes met een snuf zout gaar, giet ze af en laat ze volledig afkoelen. Roer een dressing van de crème fraîche, yoghurt , mosterd, peper en zout, azijn en citroensap. Proef en breng zo nodig verder op smaak met wat augurkennat, peper en zout.
Roer de aardappelblokjes, ui, augurk en het grootste deel van de bieslook door elkaar . Voeg de dressing toe en werk deze er voorzichtig door.
Proef en zet koel weg tot gebruik om de smaken de kans te geven in te trekken.
Bron
Project Gezond eigen tekst en foto's en kleine aanpassing