1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indische spekkoekcake uit Toko Lo https://www.culy.nl/recepten/spekkoekcake/

Indische spekkoekcake uit Toko Lo https://www.culy.nl/recepten/spekkoekcake/

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-06-2021

Ingrediënten 1 personen


Culy.nl
Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel | LinkedIn
Recepten 29 mei 2021
Indische spekkoekcake uit Toko Lo
header spekkoekcake
Bron: Mitchell van Voorbergen
Wat een héérlijk boek is Toko Lo toch geworden! Met Indische roots en een opleiding als banketbakker vond Lola van Ruler dat het tijd was voor een kookboek waarin ze handgeschreven familierecepten vertaalt voor het grotere publiek. Van pandanflensjes tot Indische aardappelkroketjes en deze spekkoekcake: Lola's baksels zijn een mix van retroklassiekers met een vleugje eigenzinnigheid. Wij willen het allemaal.

Voorbereiding
15 minuten
Kooktijd
50 minuten
Ingrediënten
Voor 1 spekkoekcake
350 gram boter, op kamertemperatuur
200 gram witte basterdsuiker
100 gram poedersuiker
6 eieren, losgeklopt
250 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
100 ml melk
20 gram spekkoekspecerijen (kant-en-klaar of zelfgemaakt)


Verder heb je nodig


Tools:
Hand- of standmixer
Bolzeef
Cakevorm (25 cm), ingevet en de bodem bekleed met bakpapier
Taartrooster


Voorbereiding
15 minuten
Kooktijd
50 minuten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zo maak je de spekkoekcake
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

2. Klop met de hand- of standmixer de boter met de basterdsuiker en de poedersuiker luchtig. Voeg geleidelijk de eieren toe en meng goed. Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel en de melk erdoor.

3. Schenk een kwart van het beslag in een andere kom en breng het op smaak met de spekkoek- specerijen.

4. Verdeel 3 eetlepels specerijenbeslag over de bodem van de cakevorm. Schenk er een derde deel naturel beslag op. Herhaal nog twee keer om zo een gemarmerd effect te krijgen.

5. Bak de cake 50 minuten in het midden van de oven. Prik na het bakken met een satéprikker in het midden van de cake. Zit er geen cakebeslag aan, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat 30 minuten afkoelen in de vorm. Los de cake uit de vorm en laat verder afkoelen op het taartrooster.

Bron

Https://www.culy.nl/recepten/spekkoekcake/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Roosstreetfame


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Roosstreetfame
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top