1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Filippijnse keuken
  5. Banana Cue

Banana Cue

  • Filippijns, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-06-2021

Ingrediënten 4 personen


4 kleine bakbananen , half rijp
200 gr. bruine suiker
zonnenbloem olie om te frituren.


Verder heb je nodig


Diepe wok of pan ( gooi dit niet in je frituurpan want dan kan ie gelijk bij het grofvuil )
spatel
tang
lange tapasprikkers of sateprikkers


Banana Cue
Banana Cue

Wat kunnen we toch veel leren van alle landen uit de wereld.
3 ingredienten en het perfecte BBQ toetje ooit,  ok het komt niet zelf van de bbq , maar daar is/zijn ze er niet minder  lekker om. 
het is zo simpel dat je denkt waarom heb ik dat niet zelf bedacht. 
origineel met saba bananen tenzij je een hele hele goede toko hebt kun je ze daar halen, maar rijpe bakbananen doen de trick perfect. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de bananen ( duhh ) en snijdt ze elk in 3 hapklare stukjes .
verwarm je olie op medium , de damp hoeft er niet af te komen . er moet genoeg olie in om je stukje banaan net niet onder te zien gaan.
voeg vervolgens de suiker toe , en meng met je spatel goed door , wacht tot het licht begint te carameliseren en voeg dan de banaan toe , kleine porties is het best.
bak goudbruin , en laat uitlekken op een rek, niet op papier want het plakt als de pest.
rijg 3 stukken per stok en serveer als je het warm wilt, afkoelen en koud zijn ze ook heerlijk.

Serveertip

Koud kun je ze ook bij bv ijs serveren , snijdt in plakjes en serveer ze erbij , maar ook bij gebakken schol , klinkt raar maar is echt wel goede tegenhanger.

Bron

Dailymeal



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top