Banana Cue
- Filippijns, Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 03-06-2021
Wat kunnen we toch veel leren van alle landen uit de wereld.
3 ingredienten en het perfecte BBQ toetje ooit, ok het komt niet zelf van de bbq , maar daar is/zijn ze er niet minder lekker om.
het is zo simpel dat je denkt waarom heb ik dat niet zelf bedacht.
origineel met saba bananen tenzij je een hele hele goede toko hebt kun je ze daar halen, maar rijpe bakbananen doen de trick perfect.
Ingrediënten 4 personen
4 kleine bakbananen , half rijp200 gr. bruine suiker
zonnenbloem olie om te frituren.
Benodigdheden
diepe wok of pan ( gooi dit niet in je frituurpan want dan kan ie gelijk bij het grofvuil )spatel
tang
lange tapasprikkers of sateprikkers
Bereidingswijze
pel de bananen ( duhh ) en snijdt ze elk in 3 hapklare stukjes .
verwarm je olie op medium , de damp hoeft er niet af te komen . er moet genoeg olie in om je stukje banaan net niet onder te zien gaan.
voeg vervolgens de suiker toe , en meng met je spatel goed door , wacht tot het licht begint te carameliseren en voeg dan de banaan toe , kleine porties is het best.
bak goudbruin , en laat uitlekken op een rek, niet op papier want het plakt als de pest. :)
rijg 3 stukken per stok en serveer als je het warm wilt, afkoelen en koud zijn ze ook heerlijk.
Bron
dailymeal
Serveertip
koud kun je ze ook bij bv ijs serveren , snijdt in plakjes en serveer ze erbij , maar ook bij gebakken schol , klinkt raar maar is echt wel goede tegenhanger.
Laatste reacties
uhh? waarom staat ie er 2 x op ?