Maaltijdsalade met kipfilet, asperges en oesterzwammen
- Nederlands, Salade
- 20-30 min.
Ik ben altijd al wel een fan van "creatief koken" maar in het Corona tijdperk heb ik nog beter geleerd om iets op tafel te zetten met wat de koelkast te bieden heeft en wat je brein daarmee bedenkt.
Nou vind ik asperges en oesterzwammen sowieso een goede combinatie en zeker gezien met kip zou een wokschotel wel erg voordehand liggend zijn maar er lag ook nog een zak sla die echt op moest. Bovendien eet ik met mooi weer ook graag een maaltijdsalade ;) dus 1+1=2 :) :P
Bereidingswijze
- Asperges schillen en in schuine plakjes snijden, oesterzwammen nakijken op vuiltjes en grote paddenstoelen in stukken scheuren, kip in reepjes snijden.
- Eieren koken, laten schrikken en pellen.
- Sla over 2 borden verdelen, dressing maken en over de sla doen.
- Olie verwarmen, kipreepjes rondom aanbraden en bestrooien met pezo (eventueel met kipkruiden), uit de pan nemen.
- Opnieuw een beetje olie in de pan verwarmen en daarin de oesterzwammen enkele minuutjes bakken (bestrooien met pezo) en ook opzij zetten.
- Nog een klein scheutje olie verwarmen en dan de aspergeplakjes roerbakken (bestrooien met pezo) na een paar minuten de gebakken oesterzwammen en reepjes kipfilet toevoegen en nog heel even mee doorwarmen.
- Verdeel dit mengsel over de 2 borden, snij de eieren middendoor en schik ze op de borden. Strooi wat geroosterde pijnboompitten eroverheen en garneer eventueel met een beetje peterselie of bieslook.
Serveertip
Als ik het zo allemaal opschrijf lijkt het een heel karwei maar toch is dit zeker een "snel-klaar-recept".