VEGGIE MEXICAANS KAPSALON

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-2021
  • VEGGIE MEXICAANS KAPSALON

    VEGGIE MEXICAANS KAPSALON

    VEGGIE MEXICAANS KAPSALON

Vanavond eten we street food! We maken kapsalon, of 'loaded fries' met een Mexicaanse twist, hoe origineel is dat? Ovenfrietjes, reepjes vegan burger onder een cheddarkaasdakje met frisse pico de gallo erbij. Dit wil je toch proeven?

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 g vastkokende aardappelen
2 kl Mexicaanse kruidenmix
2 vegan burgers
1 little gem
1 jalapeñopeper
2 tomaten
½ rode ui
10 g koriander
½ limoen
40 g cheddarkaas
½ kl cayennepeper
1 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Was de aardappelen en snij ze in frieten.
-Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frieten.
-Bestrooi met de Mexicaanse kruidenmix.
-Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-Snij de vegan burgers in reepjes. Maak de blaadjes van de little gem los en snij in de lente in twee.
-Snij de jalapeñopeper in ringetjes, verwijder de zaadjes.
-Snij de tomaten in blokjes.
-Snij de aangegeven hoeveelheid rode ui heel fijn.
-Pluk de blaadjes koriander en hak fijn.
-Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen.
-Meng de blokjes tomaat met de fijngesneden ui, het sap van de limoen, de koriander, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en zout. Dit is de pico de gallo.
-Neem de bakplaat uit de oven en leg er de reepjes vegan burger bij en overstrooi met de cheddarkaas. Leg hierop de plakjes jalapeño. Zet nog 10 minuten in de oven.
-Schep het gerecht over op borden en werk af met de pico de gallo en little gem. Serveer meteen.

Bron

15gram

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten