1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. WOK MET COURGETTENOEDELS, SCAMPI'S EN LENTE-UI

WOK MET COURGETTENOEDELS, SCAMPI'S EN LENTE-UI

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-06-2021

Ingrediënten 2 personen


½ limoen
1 el sesamolie
20 scampi's
courgette
250 g champignons
½ groentebouillonblokje
30 g pinda's
2 lente-uitjes
2 el sojasaus
2 el arachideolie
peper en zout
1 teentje knoflook



WOK MET COURGETTENOEDELS, SCAMPI'S EN LENTE-UI
WOK MET COURGETTENOEDELS, SCAMPI'S EN LENTE-UI

Veel kleur, veel smaak en weinig koolhydraten... Zo hebben we het graag! Maak vooral zelf eens dit originele wokgerecht met courgettenoedels, gemarineerde scampi's en champignons klaar en proef het zelf. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Pers de knoflook.
- Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng het limoensap met de knoflook, sesamolie, peper en zout. Dep de scampi's droog en leg ze in de marinade. Laat kort marineren.

-Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze dan in fijne reepjes.

-Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
-Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los hierin de aangegeven hoeveelheid groentebouillon op.
-Hak de pinda's grof. Snij de lente-ui in ringen.
-Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de champignons toe. Roerbak tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout. Voeg de marinade toe en laat nog kort bakken. Schep uit de wok in een diep bord en hou warm onder aluminiumfolie.
-Verhit de wok opnieuw en voeg de scampi's met de marinade toe. Roerbak 2-3 minuten tot de scampi's gaar zijn. Schep ze, samen met de overgebleven saus bij de champignons en dek opnieuw af met aluminiumfolie.
-Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de courgettenoedels toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de groentebouillon toe. Laat 2 minuten pruttelen. Voeg dan de champignons, scampi's en de sojasaus toe en laat nog 1 minuut doorwarmen.
Serveer het gerecht in diepe borden en werk af met de grofgehakte pinda's en lente-ui.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top