COURGETTESPAGHETTI PUTTANESCA MET TONIJN

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-06-2021
  • COURGETTESPAGHETTI PUTTANESCA MET TONIJN

    COURGETTESPAGHETTI PUTTANESCA MET TONIJN

    COURGETTESPAGHETTI PUTTANESCA MET TONIJN

Vandaag zoeken we Zuiderse oorden op met een heerlijk licht en smaakvol gerechtje. Courgettespaghetti met daarbij een lekkere puttanescasaus met tonijn. Koolhydraatarm, zomers en lekker snel klaar. Genieten!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 courgettes
1 sjalot
1 teentje knoflook
40 g zwarte olijven
125 g kerstomaten
1 blik tonijn in eigen nat
1 kl gedroogde oregano
1 blik tomatenblokjes
1 el kappertjes
10 g bladpeterselie
2 el olijfolie
½ kl cayennepeper
zout
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Maak met een spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes.
-Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven.
-Snij de sjalot fijn en pers de knoflook.
-Halveer de zwarte olijven.
-Halveer de kerstomaten.
-Laat de tonijn uitlekken.
-Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de sjalot en knoflook aan.
-Voeg na 2 minuten de kerstomaten en oregano toe. Laat 2 minuten meestoven en voeg dan de tomatenblokjes, kappertjes en olijven toe.
-Kruid met cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en zout.
-Breng de saus aan de kook en laat 6 minuten pruttelen. Roer er de laatste minuut de tonijn door.
-Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.

Serveer de courgettespaghetti met de puttanescasaus en werk af met de peterselie.

Bron

15gram

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten