Stoofschotel met kip, bonen en kritharaki

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-06-2021

Een eenvoudig en erg lekker recept met een Grieks tintje. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetl olijfolie
Ongeveer 400 gr kippendijfilet in blokjes
2 uien gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 theelepel oregano
Ongeveer 125 gr gerookte spekreepjes
Ongeveer 350 gr kastanje champignons in plakjes
400 gr kidneybonen afgespoeld (of andere bonen)
400 ml kippenbouillon
50 ml kookroom
250 gr Griekse pasta( kritharaki) of andere pasta
Naar smaak peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Bereidingswijze

Bak de kippendijfilet in de hete olie tot deze mooi goudbruin is. Schep dit uit de pan.
Bak de spekreepjes, de ui en champignons tot ze gaar zijn. Doe nu de filet terug in de panen voeg de kookroom en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout indien nodig. Stoof het in een gesloten pan gedurende 30 minuten, voeg halverwege de stooftijd de bonen toe en de kritharaki toe

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten