Stoofschotel met kip, bonen en kritharaki
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 01-06-2021
Een eenvoudig en erg lekker recept met een Grieks tintje.
Ingrediënten 4 personen
2 eetl olijfolieOngeveer 400 gr kippendijfilet in blokjes
2 uien gesnipperd
1 teen knoflook geperst
1 theelepel oregano
Ongeveer 125 gr gerookte spekreepjes
Ongeveer 350 gr kastanje champignons in plakjes
400 gr kidneybonen afgespoeld (of andere bonen)
400 ml kippenbouillon
50 ml kookroom
250 gr Griekse pasta( kritharaki) of andere pasta
Naar smaak peper en zout
Benodigdheden
BraadpanBereidingswijze
Bak de kippendijfilet in de hete olie tot deze mooi goudbruin is. Schep dit uit de pan.
Bak de spekreepjes, de ui en champignons tot ze gaar zijn. Doe nu de filet terug in de panen voeg de kookroom en de bouillon toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout indien nodig. Stoof het in een gesloten pan gedurende 30 minuten, voeg halverwege de stooftijd de bonen toe en de kritharaki toe
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties